Pages

.

Juha od bundeve i mrkve


Odlicna je za okrepljenje od prohladnog dana !!
Da bi je napravili potrebno je;

1 kg bundeve,ociscene
1 kg mrkve,ociscene
1 cijeli cesnjak(cijela glavica)
maslinovo ulje-po potrebi
50gr maslaca
morski orascic
5-6 casa (250ml)pilece juhe

Na pleh staviti ocisceno povrce,osim cesnjaka ,on ide u ljusci,poskropiti maslinovim uljem i staviti peci na 200C,dok povrce ne omeksa.
Zagrijati ili skuhati pilecu,moze i od povrca juhu i prohladiti.
Peceno povrce staviti u blender,cesnjak samo istisnuti iz ljuske jer bude predivan,tako fino mirise..
Dodati po potrebi juhu i blendati dok sve ne utrosimo.
Gotovu juhu staviti u serpu,prokuhati i skloniti sa sporeta.
Dodati zacine po zelji,soli,bibera i malo morskog orascica.
Odozgo posuti nekom svjezom zacinskom travcicom !!



Posluziti uz domaci kruh ili parmezan pogacice.

*************************************





JUHA OD DVIJE VRSTE GRASKA I SUHOM KOLJENICOM


1 luk
2 mrkve
2 drske celera
3 cesnja cesnjaka
maslinovo ulje-po potrebi
dimljena koljenica
5-6 casa vode
2 case(250ml) zamrznutog graska
1 casa suhog graska(split pea)
sol,biber,persun

Rernu zagrijati na 200C.
Na lim staviti luk izrezan na cetvrtine,mrkvu,cesnjak,celer,na krupnije komade poskropiti malo s maslinovim uljem i peci dok ne omeksa povrce,oko 20-ak minuta.
U lonac staviti koljenicu i suhi grasak,naliti sa vodom i kuhati oko 1 sat.
Skuhano meso izvaditi na tanjur i ostaviti da se prohladi ,a zlicom pokupiti pjenu sa povrsine sto se napravila prilikom kuhanja.
Sada sipati u juhu zamrznuti grasak.Pustiti tako 10 minuta ,bez kuhanja.
Sve skupa izblendati,dodati limunovog soka ako volite,zacine po ukusu i iskomadano meso skuhane koljenice.
Pustiti da sve skupa jos jednom prokuha ,pa servirati u zagrijane zdjelice ili tanjure.



Uvijek dobro dode domaci kruh uz ovakvu juhu !!

No comments:

Post a Comment