Pages

.

Janjeci kotleti




Za ovo jelo ne treba prica.mi smo ljubitelji svih vrsta mesa,no ovo je mom muzu,pored jaretine,najukusnije jelo.
Ne treba puno samo ;

70gr svjezih mrvica od 1 dan starog kruha
80gr parmezana
12 komada svjezih janjecih kotleta,bez masnoce
oko 30 gr brasna
1 jaje
ulje -po potrebi
(casa=250)



Stari kruh samljeti u multipraktiku,istresti u zdjelu,dodati izrendani parmezan i malo isjeckanog persunovog lista.

Svijeze kotlete malo posoliti i pobiberiti sa obje strane,umociti u umuceno jaje,zatim staviti "panirati" u pripremljenim mrvicama.
Sloziti na tacnu ,pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frizider 10 minuta.



Zagrijati ulje u tavi i ispeci kotlete.
servirati uz tabouli ili bilo koju drugu salatu po vasoj zelji !!



TABOULI salata
1/2 case smrvljene psenice(burghul)
1/3 case vrele vode
170gr crvene paprike9pecene ili svjeze)
1 casa isjeckanog svjezeg persunovog lista
1/3 case isjeckanog svjezeg pepermint listica
400gr lece(ja sam koristila iz konzerve)
1 zlicica rendane limunove korice
2 zlice limunovog soka
1/2 zlicice suke cili papricice
1 zlica maslinovog ulja

Psenicu preliti vrelom vodom i ostaviti da upije svu tekucinu.
U meduvremenu isjeckati svo povrce,pa dodati u psenicu(burghul.
izmijesati,zaciniti i servirati uz peceno janjece meso.

Ja osobno volim i zacinjeni jogurt,koji koristim i kao dip!

! cen cesnjaka,usitniti
1 zlicica limunove korice,rendana
1/3 case mix svjezih zacina(mint,persun,vlasac)
1.5 casa obicnog jogurta
Sve staviti u dublju posudu i izmijesati,zacini po zelji i servirati !!

No comments:

Post a Comment