Sve se desava spontano,zeleci da udovoljim svima ,mislim na clanove moje obitelji.
Uz malo janjeceg mesa i jednim pilecim bijelim meso,napravila sam dva glavna jela,posluzena uz puuuno salate..nista specijalno ali ipak ni svakodnevno,barem ne u mojoj kuhinji.
MARINIRANA JANJETINA I COUSCOUS
500gr janjeceg mesa
(tko sta ima )
50ml maslinovog ulja
2 limuna
(narendana korica,iscjeden sok)
2zlice pesina
4 cenja cesnjaka
4 cenja cesnjaka
Napraviti u marinadu od maslinovog ulja,cesnjaka,persina,limuna,pa u nju staviti janjece meso,koje izrezete na vama pogodne obroke/komade.
Ja volim marinadu staviti u staklenu zdjelu,sigurno je ima svako ,to su one za pecenje,sto idu u rernu.
Ostaviti meso da se marinira,najmanje 2 sata,a jos bolje preko noci.
Prije nego pocmete peci meso,napravite cousecous...
150gr couscousa
150gr couscousa
250ml vrele juhe
40gr suhog paradajza(iz ulja)
mladi luk ili manja glavica ljubicastog luka
listica mente
Cousecous staviti u poecelansku zdjelu,preliti vrelom juhom,pustiti da se tecnost upije,zatim vilicom malo promijesati i razbiti zrnca.
Paradajz izvaditi iz ulja i isjeckati sitije,isto tako luk i metvicu.
Meso ispeci na rostilju ili tavi i servirati na pripremljenom couscousu.
PUNJENA PILETINA
1 pilece bijelo meso
cousecous(sto smo pripremili za janjetinu)
Meso ocistiti ,oprati,posusiti papirnom salvetom.
Podijeliti na dva komada..
zarezati malo sa strane svaki komad ,napraviti kao dzep i tu staviti couscous,zatvoriti cackalicom.
Izvana piletinu premazati sa uljem od susenog paradajza(malo sipnuti iz teglice) i dodati malo origana,soli i bibera,time sve fino premazati.
Staviti u vatrostalnu posudu,pokriti i peci 20-ak minuta.
Srevirati uz salatu.
No comments:
Post a Comment