Pages

.

Marinirana janjetina,punjena piletina & couscous




Sve se desava spontano,zeleci da udovoljim svima ,mislim na clanove moje obitelji.

Uz malo janjeceg mesa i jednim pilecim bijelim meso,napravila sam dva glavna jela,posluzena uz puuuno salate..nista specijalno ali ipak ni svakodnevno,barem ne u mojoj kuhinji.



_DSC0306


MARINIRANA JANJETINA I COUSCOUS


500gr janjeceg mesa

(tko sta ima )

50ml maslinovog ulja

2 limuna

(narendana korica,iscjeden sok)

2zlice pesina
4 cenja cesnjaka

Napraviti u marinadu od maslinovog ulja,cesnjaka,persina,limuna,pa u nju staviti janjece meso,koje izrezete na vama pogodne obroke/komade.


Ja volim marinadu staviti u staklenu zdjelu,sigurno je ima svako ,to su one za pecenje,sto idu u rernu.

Ostaviti meso da se marinira,najmanje 2 sata,a jos bolje preko noci.


Prije nego pocmete peci meso,napravite cousecous...

150gr couscousa

250ml vrele juhe

40gr suhog paradajza(iz ulja)

mladi luk ili manja glavica ljubicastog luka

listica mente


Cousecous staviti u poecelansku zdjelu,preliti vrelom juhom,pustiti da se tecnost upije,zatim vilicom malo promijesati i razbiti zrnca.


Paradajz izvaditi iz ulja i isjeckati sitije,isto tako luk i metvicu.

Meso ispeci na rostilju ili tavi i servirati na pripremljenom couscousu.


_DSC0324


PUNJENA PILETINA


1 pilece bijelo meso

cousecous(sto smo pripremili za janjetinu)

Meso ocistiti ,oprati,posusiti papirnom salvetom.

Podijeliti na dva komada..

zarezati malo sa strane svaki komad ,napraviti kao dzep i tu staviti couscous,zatvoriti cackalicom.


Izvana piletinu premazati sa uljem od susenog paradajza(malo sipnuti iz teglice) i dodati malo origana,soli i bibera,time sve fino premazati.


Staviti u vatrostalnu posudu,pokriti i peci 20-ak minuta.

_DSC0327


Srevirati uz salatu.

No comments:

Post a Comment