Pages

.

Kolac od breskve i kokosa

_DSC0459



Ovaj kolač je jako ukusan i sa konzerviranim voćem, tako da se može praviti tijekom cijele godine.





Prhko tijesto
1.1/2 šalica brašna
100 gr hladnog maslaca
1 žličica arome vanilije
2-3 žlice hladne vode
Staviti brašno i maslac u dublju zdjelu i prstima izmrviti maslac,tako da se dobiju mrvice.
Dodati vodu i tupom stranom noža mutiti lijevo-desno da se mrvice povezu u tijesto.

Tijesto dalje doraditi rukom .Oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na odmaranje20-ak minuta.

Odmoreno tijesto razvaljati u okrugli lim (22cm)ili cetvrtasi(33x11cm) pokriti papirom za pečenje i napuniti suhim grahom ili perlicama za tu upotrebu.
Tako pokriveno tijesto peci 15 minuta na 160C (fen rerna).

_DSC0465

Nakon toga, otkriti tijesto i peci slijedecih 10 minuta.
Pri kraju pecenja tijesta, zapoceti nadjev.

Nadjev
1/2 šalice brašna
1 žličica praška za pecivo
1 šalica kokosovog brašna
2 breskve
1/2 šalice marmelade od kajsije
2 jaja
1/2 šalice šećera
U dublju zdjelu staviti jaja i šećer i dobro umutiti da pobijele i zapjene.
Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, kokos te laganim pokretom ruke sve izmiješati i povezati sve namirnice.

Nadjev sipati u pečeno tijesto, odozgo složiti na kriške izrezane breskve.
Staviti peći na 180C u predhodno zagrijanu pećnicu,oko 30 minuta.
Pečeni kolač premazati zagrijanom marmeladom od kajsije.
Kolač izvaditi iz kalupa izrezati i poslužiti.



_DSC0461

Dobar tek !
* šalica=250ml

No comments:

Post a Comment