Pages

.

Hladni suffles

_DSC2283

Ovo je poslastica samo dvoje !!
Ako se onoj drugoj osobi ne svidi,ja pojedem sve !!:)),salim se !!
Puno se ljudi plasi poraviti pravi suffle jer lako pada ili ne uspije uopce..ovo je nesto sto uvijek uspije i ne pece se !!;)

Potrebno je:
100gr zamrznutih malina
1 zlica vode


1 zlica zelatine
1 zlica tople vode

2jaja
-odvojiti bjelanjke od zumanjaka
2 zlice secera za zumanjke+1 zlica secera za bjelanjke

1/2 case vrhnja za slag
1 zlica kokosa

Najprije napravite kasicu od malina u koju dodate 1 zlicu vode ,pa sve to izblendate i na kraju propasirate da se dobije fina glatka kasica bez sjemenki malina.

Sada pripremiti casice u koje cete staviti suffles.
Papir za pecenje odrezati za 4cm vise od visine casice,pa ga pomocu selotejpa spojite da se ne pomice,jer treba drzati visak pjene koju pravimo !!


U zdjeli iznad pare umutiti zumanjke sa secerom,samo da pobijele,da budu fino "barsunasti"!
Ja to uradim mixerom iznad pare ,samo da zumanjci posvijetle i sklonim u stranu.

Toplom vodom preliti zelatinu i mijesati da se otopi,zatim je dodati u smijesu zumanjak.
Od vrhnja napraviti slag,pa i njega dodati i na kraju napraviti snijeg od bjelanjaka sa secerom i to isto lagano umijesati u smjesu ,pa popuniti zdjelice koje ste unaprijed pripremili .

Ostaviti u frizider da se stegne.

_DSC2288


Prije posluzenja,skinuti papir,lagano uvaljati taj dio iznad casica u kokos,zatim ukrasiti sa slagom i vocem !!

No comments:

Post a Comment