
Trebalo je biti za muza i mene,ali kada sam stavila na stol,"mrmljivci" su rekli da bi i oni mogli "probati",pa je pored rucka za dvoje bilo i dodatnih kombinacija,ali o tome kasnije....sada imamo malo posla.
Treba napraviti VOJVOTKINJIN KRUMPIR
- 1kg krumpira
- 3 zumanjka
- 100gr maslaca
PripremaOciscen krumpir skuhati u vodi,uz
dodatak soli(koliko stane izmedu 2 prsta).
Pripremiti lim za pecenje.
Skuhan krumpir propasirati/napraviti pire.
Dodati otopljen maslac i zumanjke,dobro sjediniti.
Tako pripremjlen stavljati u vrecu za ukrasavanje torti
rozeta(tuljak)vrecice mora biti 1cm u promjeru.

Na pripremljeni lim praviti rozete.
Stavi peci u predhodno zagrijanu pecnicu na 190 oko30 inuta(da porumene)

Ostaviti ih da se malo prohlade,pa ce se lagano skinuti sa papira/lima.
Posluzitikao dodatak povrcu
ili po zelji… ribi :)
Potrebno vam je pola mjere za ovaj recept!
RUCAK ZA DVOJE
30maslaca
1 manji poriluk
1 zlica brasna
2/3 case vrhnja za kuhanje
2/3 case ribljeg ili pileceg temeljca
1/2 case zamrznutog mix povrca
(kukuruz,mrkva,grasak)
200gr tune(ako je iz konzerve) ili bilo koje druge riba ili
300gr svijeze ribe(ja sam koristila K.Dory)
Na maslacu proprziti sitnoisjeckani poriluk,dodati brasno i prziti minut-dva,zatim naizmijenicno dodavati temeljac i vrhnje i mijesati da se brasno ne zgrusa.
Dodati komadice ribe i zamrznuto povrce,pustiti da se umak zgusne..oko 5 minuta na srednjoj temperaturi.

Kada se sve skuhalo,pripremiti 2 posude koje mogu ici u rernu na visoku temperaturu,odozgo poslagati VOJVOTKINJIN KRUMPIR i sve zapeci oko 10 minuta na 160C.

Servirati uz salatu i bijelo vino !!
No comments:
Post a Comment