Pages

.

Piletina




Najomiljenije meso moje djece,a kako i nece biti kada je fino mekano..no mogu reci da je i meni omiljeno kada trebam brz,a ukusan rucak!!:))
Hvala Bogu ,nalazim se u zemlji gdje mogu da si priustim puno stvari koje zasigurno nebih mogla da sam ostala u mojoj domovini,tamo gdje sam rodena i koju nisam zaboravila..zivot je preokretljiv,nikada se ne zna gdje me moze odvesti.
Bilo gdje piletina ostaje piletina..!!!
Divan recept,kombinacija krem sira i piletine,obozavam !!

ROLOVANI ZABATAK/KARABATAK
(original recept)

4zabatka/karabatka
10 snitica tanko izrezane pancete,prsuta
krem sir-po potrebi(200gr)
oko 2 zlice zacinskih trvcica( persun,ruzmarin),sitno isjeckati
2 cena cesnjak,propasirati ili izrendati na sitno rende.

Batake ocistiti od suvisnje masnoce i zilica,pa lagano potuci baticem za meso.
Prekriti meso debljom vrecicom za zamrzivac da vam ne prska kada udarate baticem.
kada ste rastanjili meso ,premazete ga obilato sa mijesavinom sira i zacinskih trava,zatim urolate i malo stisnete da krajevi budu spojeni .
svaku roladicu zatim umotati u pancetu ili prsun ili tanko izrezanu slaninicu ,tako da cijeli komad mesa bude umotan.
ako su komadi pancete dosta tanki oni ce fino prijanjati uz roladice,ali ako su deblji ,znaju se odmotavati,ako se to dogodi,samo ih malo vezite sa kuhinjskom koncem.

U tepsiju staviti papir za pecenje i na njega poslagati rolnice.
Pecite ih na 180c oko 40 minuta
ako zelite mozete ih peci i u tavi ili na rostilju.



Posluzite ih uz prilog i salatu po zelji.
Ja sam ih posluzila uz rizu i salatu.

No comments:

Post a Comment