Pages

.

Polpete(snicle) od lososa i rize sa salsom







Ovo je drugi dio spremanja rucka.
Tako se desi kada se stalno mijenja plan.
Posto nisam isla u kupovinu svijeze ribe,a jos sam imala gladnih usta da nahranim,upotrijebila sam lososa iz konzerve..dobro prihvacen recept i znala sam da ce ga i moji jesti,tako je i bilo ,na kraju se racunalo kako bi koja polpeta ostala za sendvic ...
Ovako sam dalje radila.

skuhala sam
1 casu rize-dobila nepune 3 case kuhane rize,koju treba izaprati pod hladnom vodom.
1 konzerva losoa(415gr)
-ocistiti od kostiju i kozice
2 tikvice-izrendati i iscijediti tekucinu
6kom.mladog luka (1 manja glavica obicnog luka)
1/4 case persina,isjeckanog
150gr feta sira-usitniti
4 jaja -malo izmijesati
1 casa brasna

casa=250ml

Sve sastojke staviti u dublju zdjelu,pa dobro izmijesati.Ostaviti u frizider da malo stane (15 minuta)pa praviti polpete(snicle).
slagati ih na tacnu.




Napraviti nekoliko sasvim malih polpetica,velicine oraha.
sada zagrijati teflonsku tavu i staviti sasvim malo ulja.
Poceti peci polpete na umjerenoj temperaturi.
Nece se lijepiti i ako je temperatura normalne jacine sasvim ce se fino ispeci,jer unutra su ionako samo jaja koja se trebaju ispeci,sve ostalo je obradeno.

Pecene polpete stavljati na papirnu salvetu da se upije masnoca.




Servirati uz salsu od maslina i paradajza!!!:)


SALSA

1/2 case iskostenih Kalamata maslina
1 paradajz,osistitiod sjemenki isjeckati
ulje po potrebi
persun isjeckani oko 2 zlice



Sve staviti u zdjelicu i izmijesati,posluziti uz velike i male polpete !

No comments:

Post a Comment