Pages

.

Mix Marinara i Limun risotto


Limun risotto
- 1.25 lit.juhe od povrca
- 2 zlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 440gr rize za risotto(arborio)
- 250ml bijelog vina
- 1/2 limuna(koricu izrendati)
- soli i bibera-po potrebi

Marinera
- 500gr marinara mix
- 3 cenja cesnjaka
- 2 zlice maslinovog ulja
- 100ml sjeckanog persuna(list)
- 1/2 limuna

Priprema
U serpu staviti oko 1.5lit vode,ocisceno povrce(mrkva,persun,pola glavice luka….),par zrna bibera,soli.

Napraviti juhu od povrca.
Povrce neka ostane u juhi u serpi,ne smeta;
juhu koristimo za podlijevanje risotta.

U vecoj tavi proprziti sitno sjeckanu glavicu luka.
Kad luk zazuti,dodati rizu,mijesati je i kada” postakli”,dodati vino.
Pustiti da vino laganim kuhanjem ishlapi,pa uz konstantno mijesanje dolijevati kutlacu,po kutlacu juhe od povrca.

Treba da se utrosi oko 1.25lit juhe!!

Zadnje dodavanje juhe,iscijeditim pola limuna i dodati rendane limunove korice,promijesati rizu, poklopiti i ostaviti u stranu.

U tavu dodati ulje ,protisnuti cesnjak i prziti par sekundi(da zamirise)
Dodati mix marinara i rendanu limunovu koricu,iscjediti drugu polovinu limuna,kuhati dok marinera ne bude gotova,oko 5 minuta…duzim kuhanjem postaje zilava !!

Na tanjur staviti rizu,poslagati odozgo marinaru ,dodati
soli i bibera,
posuti sjeckanim lisicima persuna,

No comments:

Post a Comment