Pages

.

Slani Tart

078
Tart s paradajzom i feta sirom
tijesto
200gr brasna
110gr hladnog maslaca
4 zlice narendanog sira(cheder)
3 zlice hladne vode
1 zlica suhog origana
U procesor staviti brasno,suhi origano,hladni na kockice izrezan maslac i pulsirati da se dobiju mrvice..polako dodavati vodu,stalno pulsirajuci da se formira tijesto.
Dobiveno tijesto formiratiti u disk,zamotati u prozirnu foliju i ostaviti 20-ak minuta u frizider.
Pripremiti fil/NADJEV
5 kom.roma paradajza
(moze i obicni ali je ovaj sladeg okusa)
150gr marinirane fete u kockicama
1 zlicica cesnjaka u granulama
4 zlice maslinovog ulja
2 zlice svjeze sjeckanog bosiljka
1 zlica rendanog parmezana
1 zlica krusnih mrvica
Ohladeno tijesto podijeliti na pola,pa svki dio rastanjiti u krugoko23cm,zavisi od vas koliko zelite da tijesto bude debelo...
Na svaki krug rasporediti mijesavinu mrvica i parmezana,ali paziti da 2 prsta od kraja tijesto ostane cisto!!
Paradajz isjeci na snite,zatim ga sloziti u krug preko mrvica,tako da se na krajevima preklapaju..odozgo staviti mariniranu fetu i listice bosiljka.
2012-03-264
Sada polako dignuti okolo tijesto sve u krug da se formira tart.
Ivice tijesta premazati maslinovim uljem.
Ako zelite pospite tijesto s malo susama i prostalo ulje samo pokapajte po paradajzu.
Stavite peci u predhodno zagrijanu rernu na 180c oko 30 minuta.
085
Servirati uz salatu.

No comments:

Post a Comment