Govedi gulas
Govedi gulas
700 gr govedine bez kostiju,
1 glavicaluka,
4 zlice ulja
1 zlica mljevene crvene paprike
soli, po ukusu
1-2 zlice brašna
300ml ukuhane paradajza
(pasirani gusti kuhani paradajz)
150ml vina.
Priprema:
Govede meso bez kostiju od vrata ili plecki izrezati na kocke veličine 3 cm. Luk sitno isjeckati i staviti pirjati na masnocu,pa kada luk pozuti/uvene dodati meso i polagano pirjati u vlastitom soku.
Po potrebi povremeno dodati nekoliko kapi vode i vina. Omeksalom mesu dodati ukuhani paradajz, posuti paprikom, brasnom i nadoliti tekucinom na prekrije meso.
Pirjati desetak minuta da meso sasvim omeksa i dobijete fini ne previse gust umak/sos.
Uz gulas posluziti tjesteninu,njoke ili palentu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment