Pages

.

Cannelloni s tunom

Ukusan i hranjiv obrok,posluzen uz dosta salate,moze biti divan rucak ili vecera.

_DSC0056


Cannelonni s tunom
umak
40gr maslaca
2 zlice brasna
700ml toplov mlijeka
100gr tvrdog,topivog sira
1 zlica senfa sa sjemenkama

nadjev
500gr ricotta sira
425 gr konzerva tune
svezanj persuna
2 zlice vlasca /luka
1 jaje
svjeze mljeveni biber,soli
svjezi listovi za lazanju ili suhi kupovni cannelloni /tubice

Zagrijati maslac,dodati brasno i mijesajuci ga malo proprziti ,te zaliti tolim mlijekom..mijesati stalno da ne zagori.
Kada se umak zgusnuo,dodati senf i tvrdi sir.
Ostaviti na stranu dok napunite cannellone.

Ja koristim suhe tubice za cannellone ,samo ih napunim mijesavinom

sira,tune(ocijedene od vode ili ulja),persunovog lista i dodam zacine po ukusu.

_DSC0048

U vatrostalnu/keramicnu posudu sipati oko 50ml vode na dno ,pa sloziti napunjene cannellone,zatim preliti bijelim umakom i pokriti folijom.

Peci pokriveno na 180C, 20minuta,zatim otkriti i jos 15-estak minuta peci otkriveno.

Posluziti uz dosta salate.

_DSC0053


**Ovako pripremljeni cannelloni se mogu zamrznuti i posluziti po potrebi kasnije.

No comments:

Post a Comment