Pages

.

Corba od lece i paradajza



Ovo je jedan od prihvatljivijih nacina pripreme corbice u mojoj porodici.
Ruckic sve u jednom loncu.

Treba vam :
2 zlice maslaca
1 veca glavica luka
2 cena cesnjaka
1 zlicica dumbira u prahu
1 salica(250ml)crvene lece
1 cili papricica,ako volite
1 lovorov list2-3 struka (komada)celera
3 salice povrtne juhe
3 salice vode
1 konzerva od 400gr paradajza
2 zlice paradajz paste(pirea)
soli,bibera-po ukusu
par grancica timijana

Zagrijati vecu serpu ili lonac,pa istopiti maslac.
Dodati sitno isjeckani luk i prziti dok pozutu,postakli.
Dodati dumbir i kuhati dok ne zamirise.
Zatim dodati lecu,cili papricicu,lovor,celer,isjeckan na sitnije komadice,naliti povrtnom juhom i vodom i pustiti da zakuha.



Kada je provrilo,smanjiti temperaturu i na umjerenoj vatri kuhati oko 25 minuta.
Izvaditi lovorov list,dodati paradajz pastu i paradajz iz konzerve,pustiti da jos malo kuha,
zaciniti sa soli i biberom i posluziti.



Posluziti uz domaci kruh.

Prijatno !!

No comments:

Post a Comment