Pages

.

Torta od ananasa,banane i kokosa




 Jednostavna torta,puna prefinih okusa......
                                                                                                             




20gr kokosa(za odozgo posuti)  
            265gr brasna
                  1kasicica praska za pecivo
                                                       200gr smedeg secera                                                                   
    45gr kokosa
          1kasicica sode-bikarbone
                               1 kasicica cimeta(a i ne mora)
                         440gr ananas(konzerva),sacuvati sok
                     3 manje banane(zrele)
 185ml maslinovog ulja
 2jaja

Premaz od crem sira

 250gr crem sira
100gr maslaca
 450gr secera(mljevenog)
 1-2 kasike soka od ananasa

rendana korica od limete ili limuna




Priprema

Zagrijati rernu na 180c.
Pripremiti kalup za tortu(22cm). 

Staviti u rernu 20gr kokosa da porumeni,
pa izvaditi i ostaviti do upotrebe.

U dublju zdjelu staviti secer i jaja i dobro izmutiti,zatim dodati sve ostale sastojke...
mijesati da se dobro sastojci povezu.

*Ananas mora biti sitno isjeckan,kao i banana...mozete ih isjeckani u procesoru za hranu!
Sipati u pripremljen kalup za tortu i peci na 180c
oko 45 minuta, sve zavisi od rerne.

Za svaki slucaj provjerite sa drvcetom(cackalicom),
ako na cackalici ima tijesta ,pustite jos koji minut
da se pece.
Ispecenu tortu ostavite da se potpuno ohladi.



PREMAZ OD CREM SIRA

Udublju zdjelu zajedno staviti crem sir i maslac,
pa dobro umutiti.
Postepeno dodavati secer i sok da se fino poveze.
Tako pripremljenim premazom, premazati tortu i
odozgo posuti preprzenim kokosom(20gr)

No comments:

Post a Comment