20gr kokosa(za odozgo posuti)
265gr brasna
1kasicica praska za pecivo
200gr smedeg secera
45gr kokosa
45gr kokosa
1kasicica sode-bikarbone
1 kasicica cimeta(a i ne mora)
440gr ananas(konzerva),sacuvati sok
3 manje banane(zrele)
185ml maslinovog ulja
2jaja
Premaz od crem sira
250gr crem sira
100gr maslaca
450gr secera(mljevenog)
1-2 kasike soka od ananasa
rendana korica od limete ili limuna
*Ananas mora biti sitno isjeckan,kao i banana...mozete ih isjeckani u procesoru za hranu!
Udublju zdjelu zajedno staviti crem sir i maslac,
pa dobro umutiti.
rendana korica od limete ili limuna
Priprema
Zagrijati rernu na 180c.
Pripremiti kalup za tortu(22cm).
Staviti u rernu 20gr kokosa da porumeni,
pa izvaditi i ostaviti do upotrebe.
pa izvaditi i ostaviti do upotrebe.
U dublju zdjelu staviti secer i jaja i dobro izmutiti,zatim dodati sve ostale sastojke...
mijesati da se dobro sastojci povezu.
mijesati da se dobro sastojci povezu.
*Ananas mora biti sitno isjeckan,kao i banana...mozete ih isjeckani u procesoru za hranu!
Sipati u pripremljen kalup za tortu i peci na 180c
oko 45 minuta, sve zavisi od rerne.
oko 45 minuta, sve zavisi od rerne.
Za svaki slucaj provjerite sa drvcetom(cackalicom),
ako na cackalici ima tijesta ,pustite jos koji minut
da se pece.
ako na cackalici ima tijesta ,pustite jos koji minut
da se pece.
Ispecenu tortu ostavite da se potpuno ohladi.
PREMAZ OD CREM SIRA
Udublju zdjelu zajedno staviti crem sir i maslac,
pa dobro umutiti.
Postepeno dodavati secer i sok da se fino poveze.
Tako pripremljenim premazom, premazati tortu i
odozgo posuti preprzenim kokosom(20gr)
odozgo posuti preprzenim kokosom(20gr)
No comments:
Post a Comment