Nisam mislila da zene/muskarci uzivaju toliko kuhujuci koliko jeduci,no prevarila sam se u racunici...dosta nas je zaljubljenika u Gastronomiju i svaki dan zelimo da stare recepte zapisemo ,neka ostanu za generacije koje dolaze.
Jedan dan mi je nosac posiljki pozvonio da mu otvorim vrata jer navodno ima posiljku za Mirjanu ??? :: malo sam ostala iznenadena jer sam ocekivala neku postu ali ne i paket,je nije bio postar nego delivery tocno do mojih vrata.
Citajuci uocila sam koliko Dalmatinska kuhinja ima slicnosti sa Slavonskom i Banatskom kuhinjom,cak se u receptima koristi svinjska mast,jako interesantno.
Odmah sam izvojila dva slatkisa,koje inace pravim,samo ovi su uradeni po originalu iz knige,koju sam dobila na poklon.
KOKOSOVI ROSCICI
50dag brasna
1/2 praska za pecivo
25dagmaslaca
30dag secera
25dag kokosovog brasna
1 jaje
3-4 zlice mlijeka
Prosijte na dasci 50dag brasna,pola praska za pecivo,dodajte 1 paketic margarina ili 25dag maslaca,30dag secera,25dag kokosovog brasna,1 cijelo jaje i m3-4 zlice mlijeka.
Od ove smjese zamijesite tijesto.
Pravite vece roscice i pecite na zamascenoj plitici(tepsiji)
Jedan dio jos vrucih roscica uvaljati u prah-secer zamirisan vanilom,a drugi dio umocite u cokoladu i posusite.
**Peci na 180 oko 25 minuta.
PANDOLETI
35dag brasna
1/2 praska za pecivo
3 jaja
10dag secera
5 dag badema
5dag masti
1 limun
Prosijte 35dagbrasna s pola praska za pecivo,dodajte3 cijela jaja,10dag secera,5 dag krupno narezanih badema,5 dag masti i naribanu limunovu koru.
Zamijesite tijesto,podijelite na dva dijela i oblikujte tijesto kao kobaciu.
Slozite na namazanu pliticu/tepsiju i pecite.
Cim ih izvadite iz pecnice,rezite ih na manje kriske .
**Peci na 180C oko 25- minuta
Ovim putem se Zahvaljujem Osobi koja mi je podarila predivan poklon ...Hvala !!!!
No comments:
Post a Comment