Pages

.

Rolnice od patlidzana




Rolnice ili savici od patlidzana skrivaju u sebi jos jedanu namirnicu,grah :)
Da,interesantno,pa ako zelite,probajte..

Sasatav:
2 srednje velicine patlidzana
**
50ml maslinovog ulja
1 glavica luka
malo cesnjaka-ako volite
oko800gr isjeckanog paradajza
(ja koristila iz konzerve)
bosiljak,koliko stane u pola case od 250ml





Nadjev od bijelo graha:

400gr bijelog graha iz konzerve
tzv. Cannellini
1 zlica pesta od bosiljka
ili
1/2 case bosiljka +60gr pinjola
 1/2 case parmezan sira ili sl.
malo maslinovog ulja

Patlidzan isjeci na kriske,svaku krisku kistom premazati s maslinovim uljem i ispeci na rostilju ili tavi,toliko da se mogu savijati.

Grah i pesto od boiljka zajedno u blenderu izmutiti ,pa tom smijesom premazati svaku krisku pecenog patlidzana i saviti u rolnicu.
Poslagati ih na tanjur.

Sada u manjoj serpi ili tavi preprziti sitno sjeckani luk na maslinovom ulju,dodati cesnjak ako volite.
Kada luk zazuti sipati paradajz iz konzerve,dodati suhog bosiljka,soli i svjeze mljevenog bibera,te malu zlicicu secera

Pustiti da se paradajz sos/ragu ukuha na laganoj vatri oko 15-estak minuta.



Ove rolnice se mogu posluziti hladne i tople,po vasem izboru,ja ih volim tople,pa ih zagrijem u rerni i serviram uz paradajz sos/ragu :)

No comments:

Post a Comment