Pages

.

Strudla s povrcem



Moze se reci dosta zdrava strudla s obzirom da pod nazivom "strudla" svi pomislimo na slatku strudlu.
Ovog puta sam uradila obrnuto,ustvari kupila sam kore za strudlu  ne misleci,a sam ih morala iskoristiti.....

STRUDLA S POVRCEM

1 patlidzan
1 crvena paprika
3 tikvice

  maslinovog ulja-po potrebi
8 kora za strudlu/pitu

60gr feta sira
susam


Povrce izrezati na snite,prepeci na tavi ili rostilju.
kore podijeliti na dva mijesta,tako da na svakoj hrpi bude po 4 kore.
Svaki list premazati s otopljenim maslacem ili uljem,zatim prerezati na pola.


Znaci dobicemo 4 strudlice(svaka ce imati 4 kore)
Napuniti nadjevom,tj. povrcem koji smo ispekli na tavi ili rostilju,zamotati kao sarmu..preklopiti po malo sa lijeve i desne strane i zaviti,kao rolnicu..to je ustvar strudla.

Premazati odozgo maslinovim uljem ili otopljenim maslacem i posuti sa susamom.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 200C oko 20-ak minuta,da strudla dobije finu rumenu boju.



**Ako je temeratura veca i strudla ce brze porumeniti..nema tu sta da se puno pece ,nego samo tijesto da dobije boju !!!!!




No comments:

Post a Comment