Cupcake od jagoda
Rijetko pravim cupcake,bas zbog toga sto su mi jako slatki i nisam ih na pocetku pravila,pa tako da moji rijetko i traze,a prava istina je NE znaju razliku izmedu cupcaka i muffinsa :)
Razlika???Pa evo ovako,mene su naucili (ovdje u Australiji) da za capcake moram umutiti maslac i secer,pa dodati ostatak namirnica,moze se,ali ne mora ukrasiti.
Ukrasava se seceronom ocaklinom,zatim slagom uz dodatak boja ili voca..dok za muffin imamo suhe namirnice i mokre namirnice,odvojeno,pa ih na kraju uz sto manje mijesanja sastavimo i punimo kalupice,pecemo.
Muffinsi su u vecini restorana sluzeni cak i za dorucak,a najvise za jutarnju kavicu,dok je cupcake je predviden kao poslastica.
Cesto ga mladenci zahtjevaju na vjencanjima,kao svadbeni kolac slozen u obliku torte,ali pojedinacno u kosaricama !!!
Danas sam pripremila jedan jednostavna ,ali sladak cupcake od jagoda.
Cupcake od jagoda
(strawberry cupcake)
Biskvit
90gr maslaca
1/2 zlicice vanila extrakta
100gr secera
2 jaja
150gr brasna + zlicica praska za pecivo
2 zlice kiselog vrhnja
(ravne zlice)
2 zlice marmelad/dema od jagoda
Pjenasti premaz
220gr secera
80ml vode
2 bjelanjka
jagode za ukras
U dublju zdjelu staviti omeksali maslac,secer,vanilu i dobro izmutiti, dodati jaja,pa jos malo mutiti,zatim dodati brasno i prasak za pecivo,pa mijesati dok se spoje.
Pripremiti kalup sa kosaricama za cupcake ,puniti svaku kosaricu,staviti malo marmelade od jagoda i cackalicom 2-3 puta,kruzno obici(kao za mramorni)
Peci u predhodno zagrijanu rernu na 180C,oko 20 minuta.
Dok se cupcake pece,pripremiti saum za cupcake.
.
U serpicu staviti secer i vodu i kuhati kao za serbe...
Mora dostignuti 116C na termometru za secer.
Tako pripremljen secer lagano sipati u umucene bjelanjke,mutiti sve dok bjelanci ne uduoplaju volumen i ostane bijela pjena na zici od mixera.
Tako umucene bjelanjke staviti u vrecicu za ukrasavanje i ukrasiti cupcake !!!
Evo jos jedan cupcake koji nije ukrasen,ali ima cokoladu u tijestu !!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment