Jagode su najljepse pojesti svjeze,no sve vrvi od divnih predloga,recepata kako ih jos iskoristiti.
Nisam se bas puno mucila oko pripreme jer mi se jelo nesto slatko,a inace sam ovih dana dosta zauzeta poslom, pa niti ne stignem nesto konkretno da pecem.
Crumble od jagoda
500gr jagoda
secer-po ukusu(zavisi koliko su kisele jagode)
listici peperminta,isjeckati
(i to ako volite)
3 zlice kokosa
3 zlice badema,isjeckanih u stapice
60gr maslaca
3 zlice brasna
3 zlice badema ili ovsenih pahuljica
2 zlice smedeg secera
100ml slatkog vrhnja,za umutiti slag
1 vrecica burbon-vanilije
Jagode ocratiti,ocistiti od listica i isjeci na krupnije komade.
Poseceriti i ostaviti da se secer otopi.
U meduvremenu napraviti mrvice od kokosa,maslaca,smedeg secera,brasna i pahuljica ako ih koristite.
Voce sloziti u kalupice u kojima ce se peci,odozgo posuti mrvicama i staviti peci u predhodno zagrijanu rernu ma 200C oko 15-est minuta,da mrvice dobiju zlatno-smedu boju.
Servirati sa vrhnjem kojeg ulupamo u slag i dodamo burbon vanila .
***
Ako zelite mozete voce ostaviti posecereno,a u tavi ponaosob proprziti kokos,pahuljice i na kraju otopiti maslac pa u njega dodati brasno i secewr..sve sjediniti i time posuti po vocu,preliti sa vrhnjem i servirati...znaci nema pecenja u rerni !!!!!
Panna Cotta
3 case vrhnja
1 casa jogurta
7 gr zelatine
2 zlice meda
2 zlicice vanila esencije
250gr jagoda
100gr malina
3 zlice secera
Vrhnje i jogurt zagrijati do vrenja,pa dodati namocenu zelatinu..sve izmijesati i procijediti kroz cjedilo(tako zgrudvana zelatina ostane u cjedilu,ako je bude)sipati u pripremljene kalupice,case,zdjelice..sta tko voli.
Ostaviti da se stegne u frizider.
Napraviti umak od jagoda i malina.
U serpicu staviti zamrznute maline,pa k njima isjeckane jagode,sve to poseceriti i pustiti na laganoj vatri da se secer otopi.
Ja umak ostavim tako jer volim voce u umaku i savrseno mi se uklopi sa panna cottom jer inace ne volim zelatinu ali ovako samu sebe prevarim :)!!
No comments:
Post a Comment