Torta koju su mnogi probali,ne zbog njenog ukusa,nego ih je privukla boja,pa time i okus.
Okus je jako blag,sirast..Crveni biskvit je socan zbog mlacenice koja je sastavni dio biskvita.Recepata za ovakvu tortu ima jako puno,ovo je jedna od mojih verzija.
Pink Velvet torta
2 jaja3oogr secera
1 vanilin secer(burbon)
125gr maslaca
225gr brasna
2 zlice gustina
2 zlice kakao u prahu
250ml mlacenice ili
(250ml mlijeka +1 zlica limunovog soka)
1 zlica crvene jestive boje
1 zlicica sode-bikarbone
1 zlicica bijelog octa/sirceta
U dubljoj zdjeli dobro umutiti maslac,secer i jaja,dodati prosijano brasno s kakaom,zatim mlacenicu i boju,pa sve dobro izmijesati.
U maloj casici razmutiti sodu-bikarbonu u zlici octa,pa kada pocme pjeniti ,dodati je u tijesto.Izmijesati.
tijesto sipati u kalup za tortu ,23 cm ,koji je oblozen papirom za pecenje,po dnu i sa strane.
Peci biskvit oko 60 minuta na 180C (fan rerna je 160C)
Premaz od sira
500gr philadelphija sira
2 vanilin secera
korica
300ml vrhnja za slag
od limuna i sok od 1/2 limuna
200gr secera u prahu
U dubljoj zdjeli umutiti vhnje u slag,pa dodati dobro izraden sir sa secerom.
time premazati tortu po slojevima i izvana.
Ukrasiti po zelji.
No comments:
Post a Comment