Pages

.

Bundeva i jesen



Kazu da se Jesen prepoznaje  po bundevama,hladnim jutrima i vecerima,pozutjelom liscu.....
Mozda da,a mozda i ne jer u zemlji  u kojoj zivim,bundeva ima tijekom cijele godine.

Nema pozutjelog lista ,osim u jesen.
Zahlanilo je pravo je vrijeme za jednu ukusnu krem juhu od budendeve.

Krem juhu od bundeve

2 zlice maslinovog ulja
1 manja glavica luka
1 cenj cesnjaka
600gr bundeve
2 manja krompira
1 stapka celera/zeleni dio
2 mrkve
500 ml vode
400ml povrtnog temeljca
125 ml vrhnja za kuhanje
1 zlica limunovog soka

Croutons

150gr ciabatta kruha
2 zlice maslinovog ulja
1 cenj cesnjaka
1 zlica sjeckanog vlasca


Ugrijati ulje u serpi,dodati isjeckani luk,cesnjak,celer i mrkvu, proprziti da zamirise.
Dodati isjecenu bundevu i krompir,proprziti sve zajedno u serpi,pa zaliti vodom i temeljcem.
Pustiti da zakuha,zatim smanjiti temperaturu i pustiti da lagano kuha dok se povrce ne skuha,oo 20 minuta.

Pripremiti croutons.




Zagrijati rernu na 180C.U dublju zdjelu staviti isjecen na kockice kruh,usitnjeni cesnjak i vlasac,politi maslinovim uljem pa sve dobro izmijesati.
Staviti kockice kruha na lim za pecenje,pa peci tako dok ne dobije lijepu braon boju.

Juhu staviti u blender i izblendati da bude gusta i kremasta.
Vratiti juhu u serpu,dodati vrhnje za kuhanje i limunov sok,promijesati dodati zacine po ukusu.

Juhu zagrijati  ali ne smije prokuhati !!




Servirati juhu  sa komadicima kruha .

No comments:

Post a Comment