Kazu da se Jesen prepoznaje po bundevama,hladnim jutrima i vecerima,pozutjelom liscu.....
Mozda da,a mozda i ne jer u zemlji u kojoj zivim,bundeva ima tijekom cijele godine.
Nema pozutjelog lista ,osim u jesen.
Zahlanilo je pravo je vrijeme za jednu ukusnu krem juhu od budendeve.
Krem juhu od bundeve
2 zlice maslinovog ulja
1 manja glavica luka
1 cenj cesnjaka
600gr bundeve
2 manja krompira
1 stapka celera/zeleni dio
2 mrkve
500 ml vode
400ml povrtnog temeljca
125 ml vrhnja za kuhanje
1 zlica limunovog soka
Croutons
150gr ciabatta kruha
2 zlice maslinovog ulja
1 cenj cesnjaka
1 zlica sjeckanog vlasca
Ugrijati ulje u serpi,dodati isjeckani luk,cesnjak,celer i mrkvu, proprziti da zamirise.
Dodati isjecenu bundevu i krompir,proprziti sve zajedno u serpi,pa zaliti vodom i temeljcem.
Pustiti da zakuha,zatim smanjiti temperaturu i pustiti da lagano kuha dok se povrce ne skuha,oo 20 minuta.
Pripremiti croutons.
Zagrijati rernu na 180C.U dublju zdjelu staviti isjecen na kockice kruh,usitnjeni cesnjak i vlasac,politi maslinovim uljem pa sve dobro izmijesati.
Staviti kockice kruha na lim za pecenje,pa peci tako dok ne dobije lijepu braon boju.
Juhu staviti u blender i izblendati da bude gusta i kremasta.
Vratiti juhu u serpu,dodati vrhnje za kuhanje i limunov sok,promijesati dodati zacine po ukusu.
Juhu zagrijati ali ne smije prokuhati !!
Servirati juhu sa komadicima kruha .
No comments:
Post a Comment