Bolonjez torta
Staro jelo u novom ruhu!
Sastojci
500gr mljevenog mesa(po zelji)
1glavica luka/praziluka
100gr gljiva
50gr crnih maslina
200gr mozzarella sira(rendani)
3jaja
200-250gr paste(penne)
400gr usitnjenog paradajza(konzerva)
2 paradajza-cijela,svjeza
zacini-po zelji(soli,bibera,malo secera,suhog bosiljka,..)
1zlica paradajz pirea
Priprema
Luk sitno isjeckati i prziti da uvene,
zatim dodati mljeveno meso, usitnjene gljive i masline.
Pustiti da se malo prodinsta, pa dodati usitnjen paradajz.
Kuhati oko30minuta, pa dodati zacine po ukusu i zelji.
Pripremii kalup za tortu(22cm);
obloziti papirom za pecenje!
Skuhati pastu i ocijediti.
Spojiti sos sa pastom, dodati jaja i dobro izmijesati
da se sve povaze.
Dodati pola (od date kolicine),sira
pa sve sipati u kalup za tortu.
Odozgo poslagati paradajza i posuti ostatkom sira.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni
na 200c, oko20minuta, da se fino porumeni!
Torta mora malo da “stane”prije rezanja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment