Pages

.

Pita od sira,marmelade,pekmeza..

_DSC0145

Krenula sam ovaj tjedan sa pitama:)
Ova slatka verzija pite me odusevi svaki puta iznova...

Ne znam koliko tko voli sir u poslasticama,ali ja ga obozavam!!

Nije vam potrebno puno namirnica,ali odusevljenje je veliko,pa da krenem.


_DSC0139

Tijesto:
415gr brasna
100gr secera
1 zlica narendane korice limuna
1,1/2 zlicice praska za pecivo
mrvica soli
1 jaje+ 1zumanjak
1 vanilin-secer
180gr maslaca
vode-po potrebi

nadjev
480gr ricotta sira
70gr secera
3 jaja
1 vanilin-secer

U dubljoj zdjeli pomijeati brasno,limunovu koricu,mrvicu soli,prasak za pecivo,secer i maslac,pa prstima napraviti mrvice.

Dodati lagano izmuceno jaje +zumanjak,pa umijesiti tijesto...bice potrebno dodati i malo vode!!

Dobiveno tijesto ,umotati u prozirnu foliju i ostaviti da odmori.

Odmoreno tijesto razviti malo vece od kalupa(23cm) u kojem cemo ga peci,rukom poravnati sve okolo da tijesto prione uz kalup,a visak tijesta odrezati,premijesiti i ostaviti sa strane dok napravimo nadjev.

2011-07-26 001


Za nadjev,sir staviti u dublju zdjelu,dodati secer i umutiiti da se secer istopi.
Dodati jedno po jedno jaje i sve skupa izmijesati u glatki namaz.

Tako dobivenu smjesu sipati u kalup oblozen tijestom,premazati demom od borovnica,malina,...po zelji.

ako vam je dem tvrd,malo ga u serpici zagrijte,tako ce se lakse sipati preko sira !!

Sada od premjesenog tijesta koje nam je ostalo,napraviti ukrase ili trake pa sloziti odozgo.

Ako zelite perfektno napravljene trake,tada na papir za pecenje,ispletite mrezicu od traka,stavite minut,dva u friz,pa tako stegnuto tijesto samo preokrenete na kalup sa nadjevom..tijesto ce vec za par minuta omekaniti,pa ga samo lijepo nozem skratite gdje ima viska !!!

Staviti peci na najnizu resetku u rerni i peci na 180C oko 45 minuta.

_DSC0134

Peceno ostaviti 10-15 minuta u kalupu,zatim izvaditi iz kalupa,posuti secerom u prahu i posluziti.


No comments:

Post a Comment