Pages

.

Quiche

_DSC0056


Rucak bez mesa??ma neeee ali ja volim ovako.
Ponekada zaista pozelim samo da pojedem ovako fino upakovano povrce ili samo finu juhicu koja me uvijek okrijepi,zagrije.

_DSC0065


Kis od spinata i paradajza

tjesto:
225gr brasna
125gr hladnog maslaca
sol,biber i malo sjeckanog vlasca
3zlice hladne vode+po potrebi dodati vise vode

nadjev
3 jaja
450ml vrhnja za kuhanje
(moze i vrhnje od soje)
100gr cheddar sir ili neki drugi
2 sake sinata(mladi listici)
2 paradajza
1 tikvica-izrezana na kriske

Brasno i maslac stavimo u multipraktik,laganim pulsiranjem napravimo mrvice.
Nastavimo pulsirati uz dodavanje vode,pa kada se tijesto pocme formirati,posoliti i dodati malo bibera i usitnjen vlasac.

Tijesto doraditi na radnoj povrsini,zatim staviti u pripremljen kalup(23cm,lijepo da popuni sve sa strane i dno.

Izbockati vilicom i staviti peci na 180C oko 15 minuta u predhodno zagrijanu rernu.
Izvaditi tijesto,popuniti sa povrcem i sirom,te zaliti smjesom jaja i vrhnja.

Vratiti ponovo u rernu i peci do kraja,oko 30 minuta na 160C,a mozda i duze,sve zavisi od vase rerne.

_DSC0071

Posluziti toplu ili hladnu.


Juhe cesto pravim i zaista uzivam u njihovim okusima.

Juha od tikvica,bosiljka i parmezana je pravljena po receptu australskog chefa NP.

_DSC0118


Nail Perry je proslavljeni Australski chef.
Izdao je nekoliko knjiga,posjeduje isto tako nekoliko restorana,ali pored svega jedan je od rijetkih chefova koji sa tako uljudnim i normalnim nacinom prica sa svojim osobljem,gostima njegovog restorana,jednostavno,dobra i jako prijatna osoba.

_DSC0120


Branka je objavila juhu,koja je uistinu jako ukusna.

U vecernje sate ,sladimo se uz Cruble od borovnica.

_DSC0076


Voce izmijesati sa malo limunove korice i soka,dodati secera,ako je kiselo,popuniti kalupice,salice,vec sta imate i odozgo posuti mrvicama koje napravite od maslaca,secera,kokosa..zapeci da se porumeni i toplo servirati uz sladoled...:)!!!

No comments:

Post a Comment