Quiche
Rucak bez mesa??ma neeee ali ja volim ovako.
Ponekada zaista pozelim samo da pojedem ovako fino upakovano povrce ili samo finu juhicu koja me uvijek okrijepi,zagrije.
Kis od spinata i paradajza
tjesto:
225gr brasna
125gr hladnog maslaca
sol,biber i malo sjeckanog vlasca
3zlice hladne vode+po potrebi dodati vise vode
nadjev
3 jaja
450ml vrhnja za kuhanje
(moze i vrhnje od soje)
100gr cheddar sir ili neki drugi
2 sake sinata(mladi listici)
2 paradajza
1 tikvica-izrezana na kriske
Brasno i maslac stavimo u multipraktik,laganim pulsiranjem napravimo mrvice.
Nastavimo pulsirati uz dodavanje vode,pa kada se tijesto pocme formirati,posoliti i dodati malo bibera i usitnjen vlasac.
Tijesto doraditi na radnoj povrsini,zatim staviti u pripremljen kalup(23cm,lijepo da popuni sve sa strane i dno.
Izbockati vilicom i staviti peci na 180C oko 15 minuta u predhodno zagrijanu rernu.
Izvaditi tijesto,popuniti sa povrcem i sirom,te zaliti smjesom jaja i vrhnja.
Vratiti ponovo u rernu i peci do kraja,oko 30 minuta na 160C,a mozda i duze,sve zavisi od vase rerne.
Posluziti toplu ili hladnu.
Juhe cesto pravim i zaista uzivam u njihovim okusima.
Juha od tikvica,bosiljka i parmezana je pravljena po receptu australskog chefa NP.
Nail Perry je proslavljeni Australski chef.
Izdao je nekoliko knjiga,posjeduje isto tako nekoliko restorana,ali pored svega jedan je od rijetkih chefova koji sa tako uljudnim i normalnim nacinom prica sa svojim osobljem,gostima njegovog restorana,jednostavno,dobra i jako prijatna osoba.
Branka je objavila juhu,koja je uistinu jako ukusna.
U vecernje sate ,sladimo se uz Cruble od borovnica.
Voce izmijesati sa malo limunove korice i soka,dodati secera,ako je kiselo,popuniti kalupice,salice,vec sta imate i odozgo posuti mrvicama koje napravite od maslaca,secera,kokosa..zapeci da se porumeni i toplo servirati uz sladoled...:)!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment