Cheesecake sa okusom limuna
Zelim Vam divan vikend uz ovaj kremasti i osvijezavakuci cheesecake !!
Sastojci
250gr keksica od maslaca(Arnott's Nice,petit,..)
140gr maslaca
500gr krem sira
150gr secera
300ml kiselog vrhnja
1 zlica korice od limuna-narendati
2 zlice limunovog soka
3 jaja(cijela)
SNIJEG(meringue)
3 bjalanjka
150gr secera
Priprema
Keksice samljeti u multipraktiku i dok masina radi dodati otopljeni maslac.
Sve istresti u okrugli kalup (22cm )postavljen papirom za pecenje.
Pritisnuti mrvice po dnu i okolo stranica u visinu.
Ostaviti u frizider da se stegne,pa napraviti nadjev.
Ponovo upotrijebiti multipraktik... staviti sir zajedno sa secerom,kiselim vrhnjem,3 cijela jajeta,limunovom koricom i limunovim sokom ,pa dobro izraditi u finu glatku smijesu bez grudvica.
Dobivenu smijesu sipati u kalup i staviti peci u predhodno zagrijanu pecnicu na 160C,oko 45 minuta.
Kasnije NE vaditi kolac,samo malo otvoriti vrata pecnice/rerne i tako neka stoji jos 2 sata,to ce sprijeciti da kolac ne popuca.
Tako ohladen kolac staviti u frizider da se potpuno ohladi ,pa pripremiti snijeg.
Od 3 bjelanjka i 150gr secera umutiti snijeg,staviti ga u vrecicu za ukrasavanje i praviti puslice po gornjem dijelu kolaca.
Staviti u zagrijanu pecnicu na 200C oko 10 minuta.
Potpuno kolac ohladiti i servirati.
Od pripreme snijega/sauma ce vam ostati 3 neiskoristena zumanjka,njih svakako mozete upotrijebiti za npr.domacu tjesteninu ili kremu kuhanu na pari ili dodati u tijesto za orahnjacu,..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment