Pages

.

Caneloni sa povrcem i sirom

_DSC2269
Potrebno je:

1 zlica maslinovog ulja
1/2 male tikve/bundeve(butternat),oko 300gr
1 velika mrkva
1 velika tikvica(ja stavila 2)
1 svezanj spinata(moze 50gr zamrznutog)
500gr sira(ricotta)
2 jaja
pakovanje gotovih canelona(200gr)
650gr paradajz umaka za pastu(kupiti ili praviti)
50gr mozzarella sira(rendani)



Bundevu/tikvu, ocistiti i izrendati.
Isto tako uraditi sa mrkvom, a tikvicu samo oprati i izrendati.

U dublju tavu staviti ulje, pa prodinstati izrendano povrce, samo
toliko da uvene.

Posoliti i pobiberiti.

Sir staviti u zdjelu, zajedno sa jajima, dobro umutiti.
Pola smjese od sira, dodati u povrce i time puniti
canelone.
sloziti
u zdjelu, preliti umakom od paradajza i pokriti ostatkom sira, zatim
sve posuti mozzarellom
Staviti da se pece na 180C oko 30min.poklopljeno folijom,
zatim otkriti i jos dopeci 10min.
Peceno,prohladiti

_DSC2274

Dijetalno,zdravo,hranjivo,kako za djecu,tako i za odrasle…

Posluziti uz salatu po vasem izboru…

I dok vani temperatura prelazi 35C ,ja se hladim sa ovim finim sladoledom od jogurta i limuna :)!!!
Ja opet suprotno od Vas ,ali stacu kada mi je vruuuuceeee!!!

No comments:

Post a Comment