Caneloni sa povrcem i sirom
Potrebno je:
1 zlica maslinovog ulja
1/2 male tikve/bundeve(butternat),oko 300gr
1 velika mrkva
1 velika tikvica(ja stavila 2)
1 svezanj spinata(moze 50gr zamrznutog)
500gr sira(ricotta)
2 jaja
pakovanje gotovih canelona(200gr)
650gr paradajz umaka za pastu(kupiti ili praviti)
50gr mozzarella sira(rendani)
Bundevu/tikvu, ocistiti i izrendati.
Isto tako uraditi sa mrkvom, a tikvicu samo oprati i izrendati.
U dublju tavu staviti ulje, pa prodinstati izrendano povrce, samo
toliko da uvene.
Posoliti i pobiberiti.
Sir staviti u zdjelu, zajedno sa jajima, dobro umutiti.
Pola smjese od sira, dodati u povrce i time puniti
canelone.
sloziti
u zdjelu, preliti umakom od paradajza i pokriti ostatkom sira, zatim
sve posuti mozzarellom
Staviti da se pece na 180C oko 30min.poklopljeno folijom,
zatim otkriti i jos dopeci 10min.
Peceno,prohladiti
Dijetalno,zdravo,hranjivo,kako za djecu,tako i za odrasle…
Posluziti uz salatu po vasem izboru…
I dok vani temperatura prelazi 35C ,ja se hladim sa ovim finim sladoledom od jogurta i limuna :)!!!
Ja opet suprotno od Vas ,ali stacu kada mi je vruuuuceeee!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment