Cannoli Siciliana
Prhke tubice,punjene sirnim nadjevom,nadopunjeni ukraom od orasastih plodova.
Cannoli Siciliana
Tubice:
2 salice brasna
2 zlice maslaca
1 zlicica secera
prstohvat soli
3/4 salice desertnog bijelog vina
1 bjelance
Sirni nadjev:
1 salice ricotta sira
1 salica kiselog vrhnja
1/2 salice vrhnja za slag
1/2 salice secera u prahu
2 vanilin secera
rendana korica limuna
+
secer u prahu za posip i pistacije za ukras
Da bi napravili tubice,poijesamo zajedno brasno,maslac,secer i sol.
Dodavati vino po malo i mijesiti tijesto..kada se zamjesi tijesto,doraditi ga i oblikovati u kuglu,zamotati u plasticnu foliju i ostaviti ga na hlano mijesto da odmara.
**Ja sam ostavila cijelu noc i dan jer nisam imala vremena da pravim cannole i svejedno je bilo odlicno tijesto.
Razvaljati tijesto oklagijom sto tanje jer se prilikom pecenja tijesto malo napuse...vaditi krugove ili sjeci kvadrate.
**Pokusala sam sa kvadratima pa mi se odmah odlijepilo tijesto kada sam stavila u zagrijano ulje,zatim sam vadila casom krugove ,premazivala bjelanjkom i dooobro pritisnula i tako przila u ulju,no svejedno su se neki odlijepili.
Nakon przenja cannole staviti na papirne salvete da upiju masnocu.
Ohladene puniti sirnim nadjevom.
Za nadjev sve sastojke dobro umutiti i filovati tubice,poseceriti i stranice umociti u orasaste plodove ili kako zelite.
Nakon svega ,ja sam zakljucila da se cannoli striktno moraju prziti na 150C i tada se nece odlijepiti tijesto...mozda nisam u pravu,ali svaki slijedeci koji sam pravila i przila na 150C ispao je savrseno !!
*** U originalnom receptu,medu komentarima se moze procitati da ako nemate ovakve kalupe kao kod mene,mozete ih napraviti od drveta..pretezno se u trgovinama nalaze drske za metlu,barem ih ima ovdje kod mene,pa od nje se mogu izrezati i kalupici!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment