Pages

.

Uz kavicu

Sa prijateljima uz kavicu neka se nade i ovaj keksic...

_DSC0198

Keksic prijateljstva

Sastojci

225gr maslaca
140gr secera
1 zumanjak
2 zlicice vanilija extrakta ili 1 vanilija secer
280gr brasna malo soli korica narance
50gr suhih kajsija-isjeckati
100gr oraha(pekan ili obicni)za uvaljati keksice

Priprema:

U zdjelu staviti maslac i secer i mutiti dok ne zapjeni,dobije svjetlu boju.


Dodati zumance i vaniliju extrakt ili vanilin secer dodati odmah na pocetku mucenja.

Prosijati brasno i sol u dobivenu smjesu,dodati narancinu koricu i isjeckane suhe kajsije.
Sve izmijesati da se kajsije rasporede svuda u tijesto.

Tijesto istresti na foliju(moze aliminijska ,a moze i prozirna)na koju stavite isjeckane orase,pa napraviti "rolat" ili oblik "kobasice",zamotati u foliju i ostaviti u frizider da se stegne,radi lakseg rezanja...oko30minuta.

_DSC0176

Zagrijati rernu na 190C
Pripremiti 2 pleha za pecenje i na njih slagati kolacice koje isjecete u krugove.
Peci 10-12 minuta,dok ne dobiju zlano/rumenu boju.

_DSC0188

Pecene kolacice ostaviti na plehu da se malo prohlade... jako su krhki,polomice se pri prenosenju..pustiti da se ohlade ,tek tada ih pospremiti u prikladnu posudu.


_DSC0083

Keksici od zobenih pahuljica ,badema i meda

za oko 15 komada kolacica:

3 zlicice maslaca
1 zlicica meda
1/4 case zobenih pahuljica
1 casa badema
1/2 case secera
1 bjelanjak


(casa=250ml)

U kuhinjskom pomagalu samljeti/usitniti zobene pahuljice,secer i bademe..dodati lagano(vilicom) ulupan bjelanjak,otopljen maslac i med..mixati dok se ne poveze smjesa.
Smjesu staviti u hladnjak 1 sat(moze i krace)ja sam drzala duze jer sam otisla od kuce..
Zatim pripremiti lim za pecenje i zlicom za sladoled vaditi male loptice..na svaku staviti posip od pistacija i badema ,to je extra na dati sastav u prvom dijelu.

Malo ih udaljiti jedan od drugoga jer se rasire tjekom pecenja.

Peci u predhodnozagrijanoj pecnici na 180c oko 20 minuta.

_DSC0072

MELTING MOMENTS

_DSC0081

Ovaj puta sam ih spajala sa marmeladom od borovnica.

No comments:

Post a Comment