Pages

.

Predjelo ??!!

kozice sa cesnjakom

U zadnje vrijeme sam uradila nekoliko hladnih predjela,pa sam odlucila da ih postavim ovdje cisto da se nadu,jer ideja nam svima treba,pogotovu kada smo u guzvi i trci,a dobar zalogaj,pa i onaj najmanji zna da obraduje gladan stomacic :)

Evo nekoliko ideja.

Skamp/kozice sa cesnjakom (garlic prawns)



_DSC0862

Sastojci

1kg skampa
60ml maslinovog ulja
6 cesnjeva cesnjaka
2ljute papricice
morska sol-po potrebi
1kasika isjeckanog persuna


Ocistiti skampe i stavi ih u zdjelu zajedno sa uljem,
cesnjakom, papricicom i persunom.
Dodati malo soli
(1 kasicicu).

Zagrijati ulje, pa peci skampe dok ne promijene boju.
Servirati i jesti dok je toplo.

servirati uz cips ili krompir salatu…na prepecenom kruhu uz vino,pivo...

******

Marinirane Skampe/kozice sa pestom

_DSC0969

Sastojci
1 svezanj korijandera(puna saka ociscenih listica)
1 cen cesnjaka
3/4 salice parmezana
1/4 salice indijski orah(cashews nuts)
1/4 salice maslinovog ulja
200gr kuhanih skampi/kozica
1 salica salate(iceberg)
1/4 salice listica korijandera -za salatu
maslinovo ulje,sol,limunov sok-za salatu

Salatu iceberg izrezati na rezance,zaciniti sa malo soli,maslinovim uljem i par kapi limunovog soka.


Dodati koji listic korijandera.

Ostaviti na stranu(frizider-ako se servira kasnije) do upotrebe.


Napraviti pesto:

U blender staviti listice korijanera,cesnjak,,parmezan indijski orah i isjecakati.

Posoliti i dodati ulje,pa izblendati do kraja ,dok se ne napravi pesto.

Pospremiti na hladno mjesto do upotrebe


Ociscene,skuhane skampe ili kozice staviti u zdjelu ,pa dodati pola kolicine pesta,dobro izmijesati i ostaviti da se mariniraju 10-ak minuta,moze i manje ako se zurite.


IMG_0159

Posluziti u staklenim casama ili porculanskim zlicama !!

Odlicno ide uz prepeceni kruh izrezan jako tanko i prepecen ili melba toast.

******

Kupolice od avokada i lososa

_DSC0994

Sastojci

3 avokada,2 isjeckana,a 1 izdrobljen viljuskom
1 zlica isjeckanog kopra/mirodije
1 zlica hrena(pomijesanog sa kiselim vrhnjem)
1 zlicica secera
1-2 kapi tabasco sosa
sok i rendana korica od 2 limuna
400gr dimljenog lososa- tanke fete

Pomijesati obje vrste avokada sa isjeckanim koprom i hrenom u koji dodamo malo kiselog vrhnja.
dodamo izrendanu koricu limuna ,pa iscjedimo sok.
Posoliti po zelji.

Pripremiti 6 manjih salica za caj ,obloziti prozirnom folijom i okolo poslagati tanko rezane fete lososaali tako da malo idu preko stranica salice..popuniti mjesavinom avokada i tek nakon svih popunjenih kalupica ,lagano preklopiti one dijelove lososa koji su prelazili preko ruba salice.


_DSC1011

Sve lijepo prekriti prozirnom folijom,ostaviti u frizider da se stegne.

Preokrenuti na tanjur,skloniti prozirnu foliju i posluziti uz kriske limuna i salatu.


Nesto slicno,ali ipak razlicito !!
******

Salata od krastavaca i kopra sa skampima

kozice kao predjelo.acv

Sastojci

3 krastavca
3 mlada luka(proljrtni luk)
2 zlice isjeckanog kopra
125ml kiselog vrhnja
1 cen cesnjaka
2 zlice limunovog soka
24-30 velikih skapa
1 manja glavica komoraca-isjeci tanko

Presjeci keastavac po duzini na pola,izvaditi sjemenke i isjeckani u snite.
Posoliti i ostaviti 1 sat u frizider.

Iscjediti svu tekucinu i ostaviti na papirnu salvetu da se prosuce.
u zdjelu iamijesati vrhnje,kopar,luk,cesnjak,limunov sok,pa dodati osjedene krastavce i komorac.

Ohladiti.

IMG_0176

Na rostilju ili tavi ispeci skampe i servirati na salati !!

No comments:

Post a Comment