Spagete s pecenim patlidzanom,bosiljkom i fetom
Postoje dani kada smo u zurbi,a takvi dani donose i brze ruckove!!
Za jedno ovakvo jelo je potrebno:
400gr patlidzana
2 cena cesnjaka
1 luk
1/4 case maslinovog ulja
soli i bibera
250gr cherry paradajzica
250gr suhih spageta
1/3 case bosiljka
80gr fete,sira
Patlidzan oprati i posusiti ubrusom.Isjeckati u kockice,staviti u zdjelu,pa tu dodati isjeckan luk,cesnjak,soli,bibera i ulje.
Sve dobro izmijesati i staviti u tepsiju da se pece,na 200C oko 20 minuta,zatim dodati cherry paradajzice i jos peci oko 8 minuta.
Spagete skuhati i ocijediti vodu.
Kada je povrce peceno ,pomijesati s spagetama,dodati jos bibera i soli ,po ukusu,dodati na komadice iskidan bosiljak ,izmijesati i servirati na tanjure.
Odozgo posuti preprzene pinjole.
********************************************************************
ORECCHIETTE S TUNOM I PECENOM PAPRIKOM
Orecchiette je pasta slicna uhu,pa je zbog takvog oblika i dobila naziv.
mozete upotrijebiti gotovu kupljenu ili pak napraviti.
Za salatu vam je potrebno:
500gr kvalitetne orecchiette (moze i penne)paste
Umak
2 zlice maslinovog ulja
1 zlica sjeckanog cesnjaka
500gr pecene crvene paprike
1/4 case persunovog lista
3 zlice kapara
425gr tune iz konzerve (moze svjeza)
2 zlice svjezih mrvica
U veci lonac staviti kuhati pastu,da bude "al dente".
U meduvremenu na ulju proprziti cesnjak,dodati na trake rezanu crvenu paprikui jos prziti oko 2 minuta.
Skloniti tavu s sporeta ,pa dodati persunov list i kapare,tunu,pa promijesati da se tuna raskomada.
Zacini po ukusu,sa biberom i soli.
Dodati skuhanu pastu,dodati svjeze mrvice,koje napravimo od 1 dan starog kruha,pa sve izmijesamo i serviramo .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment