Pages

.

Barramundi sa salsom verde





Ovo je moja omiljena riba,pored dimljenog lososa,kojeg obozavam!!
Moji nisu odmah prihvatili ribu u ishrani ,ali ja im namecem svako-toliko,tako
uspostavljamo dobar kontakt s pojedinim vrstama ribe.

Ako nisam bas raspolozena od jedne vrste praviti tri jela,tada cu svakako uzeti Barramundi i stvar je rijesena.

Rijecna riba ,koju i australski ribolovci vole.Delikatnog okusa,lako se prilagodila u nasem jelovniku.
Uglavnom je spremam na ovaj nacin i svi su zadovoljni.

Za pocetak napravite Salsa verde
1 kriska bijelog kruha,odstraniti koricu
4 zlice mlijeka,natopiti kruh
1 svezanj svjezih listova persuna
sok od 1-og limuna
6 incuna
3 cenja cesnjak
1 casa(250ml) kvalitetnog maslinovog ulja

Barramundi fileti(moze i neka druga riba)


Ukloniti kruhu koricu,staviti u dublji tanjur i preliti s mlijekom.
Kad je kruh omekanio staviti u multipraktik,dodati:
Persunov list,cesnjak,incune i malo maslinovog ulja.
dok masina radi dodavati ulje,da se napravi fina pasta.
ako je malo ulja,slobodno dodati jos.

Pospremiti u cistu staklenku i ostaviti u frizider do upotrebe.

Riblje filete isjeci na zeljene komade,ali zadrzati kozu na filetima,
koju malo posolite.

U tavu staviti 2 zlice ulja,pustiti da se dobro zagrije(jako vrelo),zatim
staviti filet da se pece,prvo stranu s kozicom,zatim okrenuti.
Svaku stranu peci oko2-3 minuta,zavisno od velicine komada ribe koju pecete.

Staviti na zagrijane tanjure i preliti sa salsa verde.




Ribu koju moji bas ne vole puno,spremam tako,da od 1-og komada napravim dva jela,pa medusobno isprobavamo i vjerujte mi da svaki puta upali !:)



TUNA U SUSAMOVIM SJEMENKAMA

Jednostavno komad tune prepolovim,
Jedan dio posolim,prelijem sa sasvim malo limunovog soka,i rukom ismijesam.
Izrezati na kockice i svaku kockicu uvaljati u mijesavinu bijelih i crnih sjenenki susama.

Zagrijati ulje ,da bude malo vise ulja u tavi ili posudi u kojoj przite,pa pustiti tunu na 15-20 sekundi.

Treba da bude roza boje u sredini i za to je dovoljno 15 sec.,no kako moji to nebi jeli,ja je pustim jos par sekundica i stavrno je super.



Uz to serviram Wasabi majonezu ili u obisnu majonezu dodati 1 zlicicu salsa verde.

Wasabi majoneza

125gr majoneze
3 zlicice wasabi paste
1 zlicica soya sosa
2 zlicice rizinog octa

Drugi dio tune iskoristim za Nicoise salatu,koja je predibna,a to drugi puta !!:)

No comments:

Post a Comment