Pages

.

Tradicionalna Pavlova

024

Svima dobro znana Pavlova !!

Potrebno je :
6 bjelanjaka
1.5 casa sitnijeg secera
malo cream tartar

zatim za premaz,
300ml vrhnja za kuhanje
250gr jagoda
1 kiwifruit
150gr borovnica(ja stavila crno grozde)

Zagrijati rernu na 120C.
Na papiru nacrtati kruh od 24cm,pa preokrenutu papir.

Ulupati bjelanca da bude cvrst snijeg,ali ne i precvrsti,tako da kad ugledate prve tragove zice na snijegu,koji mutite,znaci da je vrijeme dodavanja secera.

Mutiti jos koju minutu,da se secer rastopi,zatim sipati na papir i popuniti kruznicu koju smo nacrtali na papiru.

Lijepo paletom,podignuti strane ,tako da se fino susi,a da ne popuca i
ne slegne se !!

Peci 1 sat ili dok joj stranice ne budu cvrste,tj.kada je dodirnete mora biti cvrsta!
Tada iskljuciti rernu,ali ostaviti pavlovu unutra,s malo odskrinutim vratima rerne.

023

Slatko vrhnje umutiti,premazati pavlovu,poslagati isjeckano voce(koje predhodno operete i posusite)

016

Posluzite!!

No comments:

Post a Comment