Pages

.

Paprikas na Mediteranski


Danas je muz kuhao,pa je bilo corbasto,a meni je porucio ,ako je moguce da ipecem kruh i donesem kuci(ja sam na poslu)pa da sve bude po "domaci" !!
O,kako ja imam dobrog muza :) ;)!!


Sastojci
1.3kg piletine 30 gr maslaca
2 zlice maslinovog ulja
2 crvena (ljubicasta)luka
4cenja cesnjaka
2lista lovora
1zlica bosiljka
400gr paradajza isjeckanog(konzerva)
500ml kokosje juhe
250ml bijelog vina
700gr malih krumpirica
200gr gljiva
2grancice celera
1zlica secera
50gr suhe tjestenine(makarone)
1manja kobasica
1crvena paprika
Priprema

Zacinite komade piletine sa soli i biberom.

Zagrijte masnocu u serpi,pa pecite piletinu
oko 5 minuta,dok ne porumeni.

Izvadite na tanjuri ostavite na stranu.
Dodati u serpu luk,cesnjak,lovor,bosiljak i
kuhajte oko 5 minuta.

Vratite piletinu nazad u serpu,dodaj paradajz
kokosju juhu,vino i krumpire,pustite da
prokuha,zatim smanjite temperaturu i
pustite da lagano kuha oko 30minuta,da
krumpiri budu kuhani kao i piletina.

Dodati gljive,celer,secer i tjesteninu,pa kuhati
jos narednih 5 minuta.

Izvaditi lovor,jos jednom probati ukus jela i po
potrebi dodati zacina.

Servirati toplo uz kruh ili pogacu.

No comments:

Post a Comment