Pages

.

Peceni ricotta sir sa rajcicom i slaninom



Ako od ranog jutra krenete sa obavezama,tada se cesto nademo u situaciji da smo propustili dorucak,a rucak nam je jos daleko.
Sprijeciti glad ili uzeti neki "slatkis"uz kavicu,pa cemo na glad zaboraviti!!
To moze proci kod mog muza,jer on ustvari ne pije kavu s kolacem,on jede kolac
s kavom !!Mogu ja i tako,ali ce mi u podsvijesti stalno biti na pameti dorucak koji sam propustila.
Danas sam se nasla u slicnoj situaciji,ali sam imala sve namirnice kuci,tako da sam pocela s pripremom i dok se sve to peklo,mi smo popili kavicu bez kolaca,ali smo zato imalo ovo !!

Sastojci- 3 krompira(oko350gr)
- 250gr suhog mesa(po vasem izboru)
- 2 jaja
- 1kg ricotta sira
- 50gr parmezan,izrendanti
- 1/2 case,mix zacina(persun,bosiljak,origano,vlasac)
- 250gr cherry rajcica
- maslinovo ulje,balsamic ocat
- extra slaninice i kruh,salata

Priprema

Zagrijati rernu na 180C
Krompir ocistiti i staviti da se kuha.
Ne smije biti prekuhan !

Isjeckati sto sitnije suho meso(po vasem izboru)
ja sam koristila suhi vrat.

Isjeckati sve zacinske biljcice.

Skuhani krompir izrendati,pa staviti u vecu zdjelu i dodati
zacisko bilje,suho meso.

Siru dodati jaja i DOBRO izmutiti(mozete staviti u multipraktik)
da bude maziv,pa dodati u zdjelu ostalim namirnicama.
Dodati soli i bibera,po ukusu .

Lim velicine10×30cm obloziti papirom za pecenje,pa napuniti
dobivenom smjesom ,te staviti peci
Peci oko 25-30 minuta,da dobije finu rumenu boju !!




Izvaditi vani i pustiti jos 10 minuta da stoji u limu .

U medu vremenu staviti na drugi lim chery rajcice,politi malo s maslinovim uljem i slaninicu,koju zarezete kao lepezu,da se pece na 200coko 10minuta!

Na tanjur staviti par listica zelene salate,poslagati pecenu rajcicu,odrezati dva komada sira i uz sir sloziti slaninicu.

Preliti sa malo mijesavine maslinovog ulja i balsamico octa.
Posoliti i pobiberiti,ako zelite !!

Pazite na slaninicu ako je previse tanka,bice brze pecena od rajcice!!

Mozete dodati prepeceni kruh !

No comments:

Post a Comment