Slatki kruh-Brioche
Francuski Brioche kruh je pun okusa,mirisa...
Okus maslaca u tijestu mi je neodoljiv,a tek pomijesan sa cimetom ili cokoladom oh,ne znam moze li itko da mu odoli!!!
Osnovno tijesto za brioche
250gr brasna
8gr suhog kvasca
1 zlica tople vode za kvasac
55gr secera
prstohvat soli
2 jaja
220 gr maslaca(mekani sa sobne temperature)
1 jaje za premaz
2zlice mlijeka
Rastopiti kvasac u vodi i pustiti da se pojave mjehurici.
U salici spojiti mlijeko,secer,sol.
U zdjelu staviti brasno,kvasac,jaja i mijesati da se tijesto pocme formirati..uz rad mixera ili multiplaka,polako dodavati maslac(kao za majonezu.
mixati tako oko 10 minuta.
Tijesto ce biti mekano i elasticno.
Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mijestu da se odmara i udvostruci volumen.
Dalje sa tijestom radite sta zelite,mozete ga razviti u kvadrat i posuti mjesavinom cimeta i secera,zaviti u rolat,pa rolat isjeci na 14 djelova,poloziti ih u pripremljen lim za pecenje i peci na 180C oko 30minuta.
ili
Razviti cetvtasti oblik ,premazati samo stranice duzinski sa cokoladom(nutelom),pa stranice uviti prema unutra,rasjeci ,ali ne do kraja i isplesti pletenicu i peci na uobicajeni nacin!!!
Dragi moji posjetitelji/ke,ja jos uvijek imam problem sa mojim blogom,ovaj post pisem da se malo oraspolozim,a vama da se barem malo zasladite kada me posjetite!!
Izvinjavam se svima,ali ja jednostavno ne mogu da ostavim komentar niti na jedan blog :(,...o svemu tome ne znam bas puno,moram da sacekam onoga tko zna !!:)
Do tada,posluzite se ovim ukusnim Briochima !!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment