- .1 casa brasna
- .125gr. maslaca
- .4 kasike smedjeg secera
- .3/4 case kokosa
fil/Karamel premaz
- .500 ml. sweetened condensed milk (slatko kondenzirano mlijeko)
- .80gr maslaca
- 4 kasike smedeg secera
Cokoladna glazura
- 100gr cokolade
- 2 zlice ulja
- U zdjelu staviti brasno,secer,kokos,promijesati i dodati istopljen maslac,pa sve izmijesati da se dobije vlazna smjesa.
- U pripremljenu tepsiju(25x15cm) pritisnuti lagano dobivenu smjesu/ tijesto i staviti peci.
- Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 160C, 10 -12minuta, dok nebude svjetlo smedje boje
- Pustiti biskvit da se prohladi..
- U serpu staviti maslac, secer izasladeno kondenzirano mlijeko, te kuhati, mjesti kuhacom non-stop, dok se ne pojave mjehurici,zatim smanjiti temperaturu i kuhati jos pet minuta.Kada potez kucom ostavi trag,znaci da se karamel zgusnio i da je spreman za upotrebu.
- Tako pripremljen fil premazi preko biskvita i ponovo vratiti u rernu da se pece,narednih 15-estak minuta(okolo po rubovima se pojave mjehurici,tada je gotovo).Ostaviti da se ohladi.Kada se karamel stisne preliti ga cokoladom otopljenom na pari.
No comments:
Post a Comment