Pages

.







Torta Shirley Temple 

Fina torta od cokolade i oraha/ljesnjaka


Za Kore


 12 jaja

  240gr. secera 
 5 rebara izrendane cokolade za kuhanje 
 240gr. samljevenih oraha/ljesnjaka
 malo izrendane limunove korice 
 1 cep ruma + 1/2 dcl. vode

Fil
6 jaja 

 240gr. secera u prahu
  120gr cokolade za kuhanje 
 300gr. maslaca








Priprema



           Odvojiti zumanjke od bjelanjaka. U 12 zumanjaka dodati 240gr. secera u prahu i 5 rebara cokolad, koja se na pari rastopi(mislim da je to oko 100gr).

Smjesu mijesati oko 1/2 sata, pa dodati: 280gr.samljevenih oraha( ljesnjaka), tvrdsnijeg od 12 bjelanjaka i malo limunove korice. Ovu smjesu peci u 3-4 jednaka dijela,kako vam je lakse.

Kada su korice (biskviti) peceni, poprskati ih sa malo ruma, zatim nadjenuti kremom: Umutiti na pari 6 cijelih jajeta i 240gr. secera u prahu, mututi dok se ne zgusne, pa vrucoj kremi dodati izrendanu cokoladu(120gr) i mutiti da se sve poveze.

Kremu prohladiti i dodati 300gr.

 maslaca. Dobro izmijesati kremu, te njome filovati tortu. Ostaviti kreme za vanjski dio torte. Tortu ukrasiti po zelji








No comments:

Post a Comment