Slanutak/leblebija
Malo da se odmorimo od nakuhavanja i posegnemo za namirnicama koje bas ne upotrebljavamo tako cesto u ishrani.
Ja doduse dosta koristim slanutak u varivu i salatama,ali evo jednog interesantnog recepta za polpetu/burger od slanutka.
Potrebno je:
400gr slanutka
(iz konzerve,bez dodatka soli)
1 luk
1 zlica curry-a
1 mrkva
1 casa mrvica od kruha
1 jaje
domaci kruh za sendvice
paradajz,zelena salata,jogurt,..
Najprije sam napravila domaci kruh.
Zatim sam sitno isjeckala luk i uz malo maslinovog ulja proprzila.
Tako proprzen ostaviti na stranu.
U sjeckali sam usitnila mrkvu i dodala je u luk.
Iscjedila sam slanutak od vode,isprala pod mlazom vode i usitnila u sjeckalici te sam i njega dodala k mjesavini luka i mrkve.
sve dobro promijesati,dodati kurry u prahu,jaje i mrvice.
*Mrvice sam napravila od krutom kruha koji sam pravila isti dan za juhu od tikve,tako da su dali poseban "smek"mjer ja u kruton dodam maslinovo ulje i origano i tako ih pecem u rerni.
Od dobivene smjese napraviti 4 manja burgera/polpete/snicle...
Ipeci sa obje strane samo toliko da se uhvati korica.
Kruh malo zapeci u tosteru ili na tavi,premazati sa malo kiselog vrhnja/jogurta i staviti peceni burger/polpetu,par snitica paradajza i salate.
Posluziti uz dodatnu salatu ili jogurt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment