Pages

.

Pikantne rolnice

_DSC0116

Ne znam kako bih drugacije nazvala sniclu koja se uvije ,urola..za mene je rolnica :D,pa jos mesna !!!!!
Kad imate fini komad svinjskog mesa,od kojega se mogu rezati snicle,tada trenba iskoristiti pa malo stajati uz sporet...znam nekada nas bas nije volja za dugim pripremama,ali dode dan da se i to mora!!
Jesam ja po....ja,svasta cu uraditi da i sebi udovoljim !!
Od komada mesa kojeg imadoh,uspjela sam isjeci 9 snicli srednje velicine,htjedoh napisati dlana,a to bi onda ispalo kao lopata jer su moji dlanovi dobro siroki i veliki !:)

Znaci,sve po potrebi jer ne znam koliko ce tko imati snicli,ali ovo je sastav namirnica koje sam ja koristila.

-svinjske snicle
-kulen,
(koliko sniclitoliko komada kulena)
-ricotta sir
-sol,biber,brasno
-zacinske travcice
(lovor,zalfija,estragon,persin)
-paradajz sos-domaci gusti/moze i kupovni
-ajvar(oko 2 zlice)
-suhe sljive,2-3kom.
-100 ml bijelog vina
-ulje
-luk
-povrtna juha


Snicle istuci baticem za meso,sto tanje to bolje,ali se ne smiju raspasti !!
Svaku sniclu malo posoliti i pobiberiti ,premazati ricotta sirom,pa staviti tanku fetu/snitu kulena,ako su snicle velike,doda se jos jedna fetica.
Zaviti,urolati sniclu i dobro pritisnuti kraj da se ne odmota ili jos bolje pricvrstiti cackalicom ,koju izvadite prije serviranja !:)

Rolnice lagano pobrasniti pa zapeci sa svih strana u tavi na malo masnoce.
Vaditi ih na tanjur i pokriti dok ostale budu pecene,..ne mojte pretrpavati rolnice u tavu jer se nece moci fino zapeci.

2011-02-09 001

U tavu dodati jos malo masnoce pa proprziti sitno isjeckan luk.
Kada luk zazuti,dodati crvenu papriku,pa podliti vinom,tako da ce se vino brzo ispariti.u tavu dodati sljive,paradajz sos i zacinske trave ,pa doliti sa malo povrtne juhe(mozete razmutiti vegetu u vodi i kratko prokuhati).

Vratiti rolnice u umak,smanjiti temperaturu kuhanja i ostaviti da se lagano kuha dok snicle /rolnice ne omekane.
ako zelite gusci umak tada razmutite malo brasna i vode ,pa dodajte da se umak zgusne.
Ako isto tako ne volite da se vidi luk u umaku,tada ga propasirajte i samo prelijte preko rolnica.


_DSC0114

Posluziti uz pire kropmir,rizu,tjesteninu ili kao ja uz VRTICKE KNEDLE,koje sam pravila u obliku zlicnjaka.

VRTICKE KNEDLE

_DSC0117


500gr ricotta sira
100gr masti
5 jaja
250gr griza
persuna -sitno isjeckanog,malo soli


Izmutiti mast i jaja,dodati sir i griz,posoliti,dodati isjeckani persun,te ostaviti par minuta da griz nabubri.

U velu serpu staviti vodu,posoliti i pustiti da zakuha.
zlicom vaditi zlicnjake i kuhati u vodi.
Kuhane vaditi u zdjelu,dodati komadic maslaca i pokriti do upotrebe.

zasladite uz jednostavne muffinse od borovnica !!!!!
_DSC0124

No comments:

Post a Comment