Pages

.

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita

Kore

           400 gr brašna  
        170gr masti (ili 20 dag maslaca)
           80 gr  šećera
           1/2 praška za pecivo
           1 jaje
           5 žlica mlijeka


  • Krema I


  •            2 jaja
               3 žlice šećea
               3 žlice brašna
               4 dcl mlijeka
               25 dkg margarina
               10 dkg šećera u prahu  
            1 limun


  • Krema II


  •            3 žlice kiselog pekmeza

    Priprema:


    Od svih navedenih sastojaka zamijesti tijesto da bude glatko i ostaviti 1/2 sata u hladnjaku pokrivenog prozirnom folijom.
    Tijesto podijeliti u tri jednaka dijela, pobrašniti površinu i razvaljati na veličinu pleha 20x35 cm. Izbosti vilicom i peći na okrenutom plehu.
    Kore ne smiju porumeniti, moraju ostati bijele.
    Za kremu je potrebno izraditi pjenasto 2 cijela jaja sa 3 žlice šećera i 3 žlice brašna
    . U tu masu dodati 1 dcl mlijeka.

    Zakuhati 3 dcl mlijeka i u to dodati masu od razmućenih jaja. Kuhati dok se ne zgusne, a potom ohladiti.
    Izraditi margarin sa šećerom u prahu, dodati ohlađenu kremu, a zatim izribanu limunovu koricu i sok od limuna.


    Slagati kore:
    Prvu koru premazati kiselim pekmezom, te prekriti 2 korom, zatim premazati sa kremom i prekriti trećom korom.

    No comments:

    Post a Comment