Pages

.

Tart's sa bademom i demom




Fini su ovo kolacici,imaju lijep oblik,pa kad ih jedete,mozete ih bez problema drzati u ruci,..mogu bez razmisljana da krase blagdanski,slavski stol..
puni su divnih sastojaka i ja ih volim ,jer su jednostavni za pripremu ,a predivnog su okusa !!!

tijesto:
125gr brasna
60gr maslaca
1zlica secera u prahu
1 zlica soka od narance
narendana korica od narance

biskvit od badema
50gr maslaca
50gr finog sitnog secera
1 jaje
25gr badema (mljeveni)
25gr samodizajuceg brasna
(na ovu kolicinu brasna dodati sasvim malo praska za pecivo,manje od pola zlicice)
1/2 zlicice extrakta od badema
dem od jagode,maline,..

secerna glazura
100gr secera u prahu
1-2 zlice vode
12 usecerenih visanja/tresanja ili dem

priprema
Tijesto napraviti rucno ili u kuhinjskom pomagalu,ostaviti na hladno nekoliko minuta,pa rezati krugove i popunjavati kalup za tart's.

Staviti u frizider dok pripremite biskvitnu smjesu.
Maslac dobro izraditi sa secerom,da zapjeni,dodati jaje,pa ponovo dobro izraditi.Sada



rukom i kuhacom umijesati brasno i badem i dodati malo extrakta od badema.

Izvaditi kalup,pa u svaki krug tijesta dodati zlicicu dema od jagode ili neki crveni kiselkasti dem;...popuniti sa biskvitnom smjesom i staviti peci na 200C,oko 12-15 minuta.

Ohladiti,pa preliti secernom glazurom,a na sredinu svake tortice ,staviti usecerenu visnju/tresnju ili malo dema !!




Secernu glazuru napravite tako,da prosijete secer u prahu i dodate po malo vodu,da dobijete gustu ,mazivu otopinu,time mazete tortice


Prijatno !!

No comments:

Post a Comment