tijesto:
600gr brasna
200gr secera u prahu
2 vanilin secera (burbon okusa)
3 zlice kakao u prahu
120gr mljevenih oraha-krupnije mljevenih
400gr maslaca limunova korica
Glazura od cokolade:
250-300gr kvalitetne cokolade za kuhanje malo ulja,
Marmelada za spajanje tortica bijela cokolada za saranje
Napraviti prhko tijesto od navedenih sastojaka i odmah mozete poceti praviti tortice,...znaci tijesto ne treba odmarati. Tijesto ce malo biti sipkavo,nece bas da se fino sastavi ,ali valjanjem ce lijepo da se "zagladi" i tortice se molgu lako rezati. Staviti tortice na papirom postavljenu tepsiju/lim za pecenje i peci u predhodno zagrijanoj rerni na 190C oko 12 minuta.
Za glazuru,cokoladu otopiti nad parom i dodati toliko ulja koliko volite da vam bude gusta glazura..ja sam dodala 3 zlice i potrosila dosta cokolade ali je sloj cokolade bio dovoljno gust i glazura se fino osusila. Glairala sam samo gornju torticu,osusila je i spojila sa donjom torticom koju sam namazala marmeladom.
original recept
No comments:
Post a Comment