Moze se reci dosta zdrava strudla s obzirom da pod nazivom "strudla" svi pomislimo na slatku strudlu.
Ovog puta sam uradila obrnuto,ustvari kupila sam kore za strudlu ne misleci,a sam ih morala iskoristiti.....
STRUDLA S POVRCEM
1 patlidzan
1 crvena paprika
3 tikvice
maslinovog ulja-po potrebi
8 kora za strudlu/pitu
60gr feta sira
susam
Povrce izrezati na snite,prepeci na tavi ili rostilju.
kore podijeliti na dva mijesta,tako da na svakoj hrpi bude po 4 kore.
Svaki list premazati s otopljenim maslacem ili uljem,zatim prerezati na pola.
Znaci dobicemo 4 strudlice(svaka ce imati 4 kore)
Napuniti nadjevom,tj. povrcem koji smo ispekli na tavi ili rostilju,zamotati kao sarmu..preklopiti po malo sa lijeve i desne strane i zaviti,kao rolnicu..to je ustvar strudla.
No comments:
Post a Comment